2014. november 17., hétfő

Mitől szárad ki a kezünk? Tények és tévhitek!

Száraz, és gyakran kirepedezik a kezed? Szépségtippünkben megosztunk néhány jól bevált megoldást!

Mivel a bőrünk közvetlenül érintkezik a környezettel, különösen nagy figyelmet kell fordítanunk a mindennapos és megfelelő ápolására. Az arc mellett a kéz a másik testrészünk, amely leginkább ki van téve az időjárás viszontagságainak, a napsütésnek, a környezet szárazságának, a szennyeződéseknek és mások fürkésző pillantásainak. Mint tudjuk, nem mindegy "mit kenünk" magunkra... Ez nem csak a kéz ápolásánál, hanem általánosságban a testünk egész ápolására igaz és örök érvényű. 

Tények és tévhitek -a kézápolás szabályairól:


  1. Amiről azt hisszük segítünk bőrünknek, lehet, hogy éppen károsítjuk azt. Ezért fokozottan ügyeljünk arra, hogy a bőrtípusunknak megfelelő krémeket válasszunk, ugyanis így tudjuk csak elérni a kívánt hatást.
  2. A kéz ápolása természetesen nemcsak a kézfej, hanem a karok gondozását is jelenti. A legtöbb gondot a felkar szárazsága és a kérges könyök ápolása okozza.
  3. A napfény- és az A-vitamin hiány miatt, gyakran jelennek meg a kar bőrén kemény, libabőrre emlékeztető szaru-felhalmozódások. Ilyen esetben az alapos áztatás, majd a frottírkesztyűvel vagy puha körömkefével végzett dörzsölés segíthet.
    Tipp:
    Szárazra törlés után kenjük be bőrtápláló krémmel. 5-6 alkalom után, illetve megfelelő, vitamindús táplálkozás mellett a tünetek teljesen megszűnnek. A könyök érdes, megvastagodott bőre türelmes, kitartó ápolást igényel.
  4. Az elhanyagolt kezek az egyébként ápolt külsőt is előnytelenül befolyásolják. A kézfej ápolásánál a legfontosabb a tisztaság.
    JÓ TANÁCS: Törölközésnél ügyeljünk arra, hogy a kéz teljesen száraz legyen, mert a nedves bőr a legkisebb légmozgás hatására is kiszárad, felső rétege megrepedezik, és könnyen érdessé válhat.
  5. A kezek szépségét ronthatják a tenyér és az ujjak bőrén lévő hámvastagodások, közismertebb néven - a bőrkeményedések is. Ápolásuknál szintén jó eredménnyel alkalmazhatók a langyos olajos áztatások, és a rendszeres krémezés. Különösen hideg időben fordul elő gyakran, hogy a kéz bőre lilás-piros színekben "pompázik"
+1 Tipp:
A váltakozó hideg-meleg kézfürdő és a kézkrémmel végzett masszírozás együttesen serkenti a vérkeringést, edző hatású és megszünteti a bőr vöröses állapotát.
JÓ Tudni:
Mint ahogy minden téren, úgy a szép és egészséges bőr hátterében is a helyes táplálkozás áll. Ezért nem elég a megfelelő külsődleges ápolás, belülről is táplálnunk kell a bőrünket. Ennek pedig az egyik legfontosabb eszköze:
  • a víz fogyasztása,
  • valamint a megfelelő étrend összeállítása.
Mitől szárad ki a bőrünk?
A bőr szárazságát a számtalan környezeti tényező mellett; víz- és zsírhiány is okozhatja. Ennek egyik elkerülési módja, ha zsírszegény étrendet választunk, amelyek segítik a bőr, köröm és haj egészséges fenntartását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése